keskiviikko 11. toukokuuta 2011

berliinissä ruoho on vihreempää

Ajattelin tehä tästä nyt kokonaan kuvapostauksen sillee, et kerron vaa vähä kuvateksteis jotain, ni on kivampi ehkä kattoooo :D

 Tässä kuvassa siis Helsinki-Vantaan lentokentän Tax free -kauppa tms. 
Unisena lähdimme keskellä yötä ajelemaan Helsinkiin päin ja muutaman tunnin yöunien jälkeen meidän piti olla täydessä terässä vastaanottamassa Saxanmaata.

 Ekana me lähettiin parin tunnin kiertoajelulle, joka maksoi kymmenen (10) EURoA per naama. Vittu että kannatti maksaa kymppi nukkumisesta epämukavilla bussin penkeillä, jonka lisäks korvakuulokkeista tuli selostusta mm. saksaksi, ruotsiksi ja kiinaksi. Onneks me kuitenki jossain vaihees herättiin ninjan lailla ja bongattiin toi makkarakoju, jonka kuva on myös mein saksankirjassa!!!!!

 Sen jälkee me lähettii isoon tavarataloon KaDeWeen, jossa ei kauheesti unisena jaksettu kierrellä, oltiin kuitenki vaa ehitty heittää kamat hostellille, ja lähetty kiertelee. Tavaratalon ylimmässä (?) kerroksessa oli elintarvikeosasto, joka oli pullollaan tollasii pallerotiskejä...

 Myyjä tuli kysyy meiltä siihen heti että jos haluttais ostaa jotain mut me vaan haluttin kuvata.
"Was möchtest du kaufen?" "Ich will nur fotografieren :)))))"

 Sit me mentiin BUNKKERIIN, joka oli kauhee. Siel oli tollasii "sänkyjä" NELJÄ päällekäin ja varmaa TUHA vierekkäin, karseeta, sit siel ei ollu mitää kunnollist valoa, ja siel kuului epämääräsii ääniä. 

Meille kerrottiin, et tonne suojaan hullujenhuoneelle mahtuu 1 (KELATKAA YKS) prosentti berliinin väestöstä. Nice. Sit se opas sano et voi sitä yhtä onnekasta prosenttia. Vitun onnekas tuol varmaa on jos ruumiit ja ruoka säilytetään tyyliin samoissa tiloissa ja saat jonku vitun skitsofrenian tuolla ? Osa sanoki, et mieluummi jättäis menemättä tonne, vaik ois mahis. Siis kuolis vaik mieluummin atomipommiin, ku kärsis tuolla kopperossa.

siihen bunkkeripaikkaan kuulu myös sellane museo ku The Story of Berlin. Siel oli kaikkii tollasii juttuja ja sitte sellasii seinii täynnä tekstiä yms. Olin niin kuolemanväsyny et oli oikee huono olo. Joka askel tuntu sellaselt et tasapaino pettää ja huhuh. Hyvä et pysyin pystyssä. Ja ne jotku bunkkerin kaasukammiot ei paljoo auttanu.
 Sit ostin viel postikortteja matkalla hostlaan.

 Seuraavan aamuna me suunnattiin aikaisin Valtiopäivätalolle, jossa me saatii tollaset systeemit ja kuulokkeet, mist tuli jotain opastusta ku käveli siellä. 


 Tos 75 metrii korkeessa lasikupolin "keskipylvääs" oli jotain 3000 peiliä, jos oikein ymmärsin siitä saksankielisestä opastuksesta. 


 Sitte sieltä me lähettiin kävellen kohti juutalaismuseota. Se oli joku memorial Murdered jewish in Europa. Matkalla sinne käveltiin tost Brandenburgin portin ohi, johon sit viel myöhemmin palattiin. Siel juutalaismuseossa oli kaikkii jäähyväiskirjeitä ja sellasii. Ykski nainen oli valehdellu sen lasten olevan alle 12v, ettei ne joutuis töihin, mut ne tapettiinki heti, ku niist ei ois ollu mitään yhteiskunnallist hyötyä. Äiti sai sitte valheestaan kovat seuraukset.

 Tää on siit juutalaismuseon pihasta. Tuol oli kiva kävellä, tylsää vaan et toi ei ollu sellane sokkelo, oisin halunnu sellasen, et ois pitäny ite löytää sielt jotenki pois, hahhaa.


 Sit siel Brandenburgin portilla, mihin seuraavaks mentiin, ni oli tollane kuplamies, hihii, annettii sille yks ja kaks senttiset.




 Osa porukasta osti sitte Currywurstia jostain kadulta makkarakojusta, mä en maistanu. Ois kyl voinu, mut en kaivannu kauheesti. Eikä mul ollu koskaan nälkä ku mentii niide ohi. 

 Joku random kämppä ku käveltii siel nii ympäriinsä etsien yhtä kauppakeskusta..

 Tääki on matkan varrelta.


 Ja kadun reunassa oli myös DDR-pöytä, mist sai sitte ostaa vähä DDR-kamaa. En ostanut. 

 Sit me vihdoin lähdettiin vähä ees oikeeseen suuntaan ja törmättiin tohon maailmankelloon.

 Ja kolmeen VÄÄRÄÄN kauppakeskukseen poikkeamisen jälkeen löysimme Alexanderplatzilta vihdoin sen mitä haimme.
Tuol oli ihan kivoi kauppoja :)

Ostettiin sielt vähän evästä ennen ku lähettiin, ja syötiin ne siin jossain puiston nurmikentällä. Aurinko paisto. Ai vitsi ku ois Suomessaki sellasii ihanii puistoja. Kesällä söisin joka päivä niissä.
 Illalla me mentiin ostaa kaupasta piknik-eväitä ja suunnattiin läheiseen Tiergartenin IHANAAN vihreään puistoon, jossa sitten evästimme ja myös vähä joimme ;)



 Ostimme kaupasta mm. sushia, punkkua ja valkkaria. +kaljaa. Me ei saatu punkkupulloa auki mein säälittävällä pullonavaajalla, ku ois tarvittu ehkä vähän voimakkaampia käsivarsia, ni pari tyyppii meni sitte kysyy toiselta puolen nurmikenttää vähän miesten apua..
"Können sie uns bitte helfen?" tyypit vaan nauro eka, mut sitte NE SAI SEN AUKI, jihuu ja kaikki oli hyvin. 

 Päivä kolmosena lähettiin taas aamulla kohti jotain uutta museota, siis ei uutta mut siel oli jotain uutta kamaa mukamas. Siel oli jotain Egyptikamaa, ja sit siel oli NEFERTITI, vitsi et se oli kaunis. Sil oli kyl toises silmäs jotai damagee ja toine korva vähä kärsiny kans, mut silti wow se oli hieno. Ajeltiin siel hissillä, koska hissistä löytyi paikan ainoa infotaulu (ainaki melkeen) ja haluttiin tietää mitä missäki kerrokses on. Ylläolevassa kuvassa ei ole siis museo, vaan taas se sama random rakennus, jonka ohi vaan kuljettiin. Tai oikeestaa kuvasin tota miestä, joka pääsi seuraavassa kuvassa vähän zoomin käsittelyyn.

 Äijä tar det lugnt.

 Sitte lähettiin lähes Berliinin ulkopuolelle kohti Sachsenhausia. Keskitysleiriä siis. Matkalla metrossa joku jo iällä oleva pappa tunnisti mein kielen ja tavan puhua sitä, ja se alkoi puhumaan meille ja kyselemään kaikkea. Se osas jopa muutaman sanan suomea :D Sil oli jotain sukulaisia kuulemma Suomessa. Se sitte kertoili meille koko matkan ajan, et "tässä kohtaa oli se muuri...." yms.

 Keskitysleirihän oli tunnetusti aika jäätävä myös, vaik ei siel mitä hirveen radikaalii ollu, oisin halunnu verta, luurankoja ja suolenpätkiä, mut siel oli vaan jotain parakkeja, joissa oli tyhjiä huoneita joiden seinässä luki mitä missäki on ollu ja kuka mitäkin on tehny ja miten kuollu yms. Mut sitte oli tämmöne patologian osasto, jossa oli tollaset täysin valkoisella kaakelilla vuoratut huoneet ja noi tollaset jutut mihin sit ruumis laitettiin tutkittavaks ja testattavaks. Niis oli viel tollane pikku-viemäri verelle ja kaikil pikku-eritteille.
Ton keskitysleirikierroksen jälkeen mein jalat oli muusia (tasa-arvo -keskustelu hei markiisi rakas) eikä millää meinattu jaksaa kävellä, mut selvittiin hengissä.

 Sit mentiin hotellille ja ehittiin vaan heittää kamat sinne ku ois jo pitäny lähtee. No eihän me mihinkää lähetty, vaan jäätiin hotellin aulaan kattomaan Suomi-Saksa peliä, josta saksalaiset eivät olleet vittuakaan niin kiinnostuneita, kuin me :D Me vaan hurrattiin siellä ja Suomi viel jopa voitti ! Peli oli niin jännittävä, ettemme voineet lähteä, ja myöskin niin pitkä, ettemme ehtineet paikkaan, jonne olimme suunnitelleet menevämme. Lähdimme sitten kuitenkin kohti seuraavaa systeemiä, josta toi ylläoleva kuva on. Toi oli sony-center, jonka olemassaoloa ennen toi kohta oli pommitettu niin pahasti, et tota rakennettaessa toi oli tyyliin joku maailman suurin rakennustyöaukio.
 Me kuitenki lähettiin tost härpäkkeestä siihen viereiseen kauppakeskukseen, jossa viihdyttiin sitte iltamyöhäseen.

 Tässä näkymä meidän huoneen vessanpöntöltä. Oikeesti siit näky kyl hieno katu ja sillee aurinko paisto sielt nii ku tuli suihkukaapist ulos, mut tää kuva onki otettu peilin kautta, (eli ei konkreettisesti pöntöltä) ni tää vähä hämää ja sillei.

 Ja sitte seuraavana päivänä mentiin Olympiastadionille !! Siel ei oikeestaa ollu mitää muuta nähtävää ku se stadion, mut olihan se hieno.

 Ja iso. Täst kuvast ei nyt tietenkään näe niin oikeessa mittakaavassa tota, mut siis joo, iso toi oli.

 Sit sieltä me lähettiin kohti East-Side Gallerya, eli sitä jotain muurinpätkää, johon on joskus muutama vuosi sitte taiteiltu ja maalailtu niit jotain kuvia, joista osa on hyvinki tunnettuja.

 Matkalla törmäsimme sikaan.


 Toi on siis sitä muuria.

 Illalla mentiin italialaiseen ravintolaan syömään. Oli jännää tilata saksaks ku se tarjoilija puhu välil enkkuu ja välil saksaa ja välil italiaa, lol- tossa Roosan mereneläväsalaatti.

 Siel oli mm. mustekalaa.

 Italialaisten gourmeiden jälkeen me lähettiin (salaa) irkkupubiin, jossa nautimme mm ylläolevaa juomaa. Sen nimi oli Shamrock ja se oli ihan hyvää. 


 Pubin telkkarista tuli pornoa ?
 Siinä meidän uskollinen baarimikkomme ja mites toi telkkari....


 Seuraavan ja viimeisen päivän viimeinen "nähtävyys" oli tollanen joku korkee näkötorni mist näky sitte osa sitä muuria. Siel oli myös jotain plagaatteja ja tekstiä, mitä suurin osa porukasta ei jaksanu sit ees enää lukea. Onneks sen jälkee mentiin sinne Tiergarteniin taas porukalla piknikille ja istuskeltiin siel auringonpaistees taas jokunen tovi.

 Sitte kuluttaaksemme viimeiset luppoaikamme (JA RAHAMME) ennen lähtöä pois ihanasta kaupungista, menimme Mövenpickille jätski(annoksi)lle. Noi jätskit oli saletisti kalleimmat suuhunlaitettavat ostokset tuolla koko reissun aikana.

 Mut ne oli kyl hyviä. Ton jälkeen olin Suomeen asti ihan täynnä.

Ja pienenä loppukevennyksenä ihana tuttipullo matkamuistoputiikista, eikä toi ollu ees pahin kaikista :DD vittu siel oli häröö kamaa. Ois varmaa pitäny sulle rakas markiisi tuoda tollanen.

Paluu arkeen on ollut karmaiseva. Olin niin aikasin aamulla maanantaina kotona, että en mennyt koko päivänä kouluun nukuttuani ensin vähän yli äyräiden. Mul olis ollu koulua ekalla tunnilla heti ysiltä ja sitte puol kahesta neljään viel tokat tunnit. No olin sitte yöllä säätänyt jotenki hienosti herätyskellon soimaan, joten se ei herättänyt mua. Heräsin puol 11, ja kelasin et vittu en mee ollenkaan kouluun. Aattelin et ehkä on parempi tehä tää päivä jotain koulujuttuja ja tiistaina sitte ottaa kunnolla kiinni. Vittu kyllä. Nukuin tiistaina pommiin ja menin kouluun vast kolmanneks tunniksi...lol. enkä tietenkää ollu mitää koulujuttui kattonut. Se nyt meni vähän niin ja näin. 

Illalla kävin viemäs yhelle kaverille synttärilahjan ja sen jälkee käväsin vähä markiisiajelulla, jossa harjoittelimme vakavasti hinaamista ja liikkellelähtöä vauhdista...vittu et oli kyllä tarkuuttavaativaa hommaa pommaa. Illan saldo oli hinausköydenpätkä takapenkillä, tyhjä pikkuskumppapullo ja tyhjä pikkuinen piparminttuvodkapullo (suuvettä), sekä paskaiset kädet.
Löysin tänään muuten autosta kauranjyviä (mistä lie tullut? hehe), napin, lakukarkin, serpentiiniä ja SEN MARKIISIN AUTOKOULUMUISTILAPUN, JOKA OLI NÄKÖJÄÄN EDELLEEN MUN AUTON PENKIN ALLA. Markiisi kuule, toin sen sulle jo kerran ja olit taas jättäny sen sinne :DDDD Salli mun nauraa. Nyt se on kiesipäiviksen välissä :) turvassa. Alan väkertää nyt (tai siis ensin salkkarit) äikän tekstitaidon vastausta sadun piirteistä <3 
RATTOISAA ILTAA TEILLE HYVÄT LUKIJAT BD
-A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti